32 de puncte fixe de recenzare se înființează în judeţul Bihor

Pentru a veni în întâmpinarea populației, prin Hotărârea nr 11 a CCRPL 2021, în județul Bihor se înființează 32 puncte fixe pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora.

Cele 32 de puncte fixe de recenzare vor fi deschise în: Oradea (la sediile Primăriei, Direcției de Asistență Socială Oradea și DJS Bihor), precum și în Marghita, Salonta, Beiuș, Aleșd, Săcueni, Batăr, Biharia, Borș, Ciumeghiu, Copăcel, Drăgănești, Drăgești, Husasău de Tinca, Ineu, Măgești, Nojorid, Olcea, Paleu, Pomezeu, Popești, Rieni, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Suplacu de Barcău, Tileagd și Tinca (în majoritatea cazurilor în sediile primăriilor).

Rugăm pe această cale populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare politicilor publice naționale și locale, în domeniul economic și social.

În perioada 31 mai – 17 iulie 2022 în județul Bihor se desfășoară a treia etapă a Recensământului Populației și a Locuințelor, etapă în care colectarea datelor de către recenzori se face prin interviuri față în față cu ajutorul tabletelor.

Până la finalul zilei de 6 iulie 2022, s-au înregistrat în Bihor un total de 452277 chestionare care au avut completată secțiunea de persoană, ceea ce reprezintă 81,7%din populația rezidentă țintă estimată a județului Bihor, la 1 decembrie 2021, pondere care situează județul Bihor pe locul 15 în țară. Din totalul  chestionarelor completate, 307194 chestionare au fost completate în etapa de autoînregistrare (CAWI) și 145083 în etapa de interviu față în față (CAPI).

Localităţile din judeţul Bihor cu cel mai mare procent de chestionare completate la nivel de persoană, sunt: Lugaşu de Jos, Sânnicolau Român, Mădăras, Tăuteu, Pietroasa, Lazuri de Beiuş, Vârciorog, Oșorhei și Gepiu. La polul opus, localităţile cu cele mai slabe rezultate sunt: Copăcel, Tileagd și Căpâlna.

În Municipiul Oradea au fost completate un total de 144519 chestionare care au secțiunea persoană completată, ceea ce reprezintă 76,7%din populația rezidentă țintă estimată a municipiului Oradea la 1 decembrie 2021. Din totalul  chestionarelor completate, 99877 chestionare au fost completate în etapa de autoînregistrare (CAWI) și 44642 în etapa de interviu față în față (CAPI).

Recenzarea prin interviu față în față, ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021), va continua până în data de 17 iulie 2022 și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați: www.recensamantromania.ro

Distribuie informația
Alte știri