34 de intervenții Salvamont Bihor în perioada vacanței/ Sfaturile salvatorilor pentru evitarea accidentelor

foto/ Salvamont Bihor

În perioada vacanţei cuprinzând sărbătorile de iarnă şi prima săptămână din anul 2022 pe pârtiile de schi şi împrejurimi din zona Satului de vacanţă Vârtop şi a Staţiunii Stana de Vale, salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor al Consiliului Judeţean Bihor au intervenit la un număr de 34 de solicitări venite direct, prin Dispeceratul de urgenţă 112 sau Dispeceratul Naţional Salvamont. În ceea ce priveşte leziunile suferite în urma accidentărilor pe pârtii, vorbim de fracturi la nivelul membrelor, entorse, contuzii şi plăgi respectiv hemoragii.

Pentru siguranța dumneavoastră vă recomandăm:

👉 echipați-vă corespunzător,
👉 reglaţi-vă echipamentul de schi,
👉 casca de schi să fie un element esențial,
👉 adaptați-vă viteza la condițiile pârtiei şi experienţa Dvs.
👉 depășiți în condiții de siguranță menținând o distanță care să permită anticiparea deplasării celorlalți schiori,
👉 nu staționați pe mijlocul pârtiei, în zone fără vizibilitate pentru ceilalți schiori sau pe porțiuni înguste,
👉 dacă observați o persoană care are probleme, asigurați zona așezând schiurile în poziție verticală și încrucișate mai sus de victimă, verificați starea victimei, acordaţi prim ajutor fără să mişcaţi victima și solicitaţi ajutor echipei salvamont.
👉 pentru cei care se aventurează in afara staţiunilor turistice, le recomandăm să aleagă trasee pe masura pregătirii, utilizând echipament corespunzător, să se informeze, în prealabil, in privinţa traseelor si condiţiile de parcurgere in regim de iarnă a acestora. 👉 Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea sa vă informaţi în privinţa traseelor şi puteţi să descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro secţiunea trasee turistice.

Echipajele de salvare montană din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor asigură permanență atât la Vârtop cât şi la Stâna de Vale.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri