35 de orădeni de pe strada Aluminei au fost evacuați dupa un incendiu la un bloc cu 9 etaje. VIDEO

În jurul orei 12.50, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, cu privire la producerea unui incendiu într-un bloc de garsoniere situat pe strada Aluminei din Oradea, menționând totodată faptul că, din cauza fumului dens, nu se poate autoevacua din locuința situată la etajul 6.

La fața locului s-au deplasat de urgență cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, din care patru de stingere și unul de prim ajutor calificat, care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de tip B2, precum și un echipaj al Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Pompierii militari au acționat simultan pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta în holul etajului 6, pentru evacuarea locatarilor (verificând fiecare din cele peste 160 de garsoniere), pentru ventilarea casei scării, care era inundată cu fum de la nivelul etajului 5 până la etajul 9, respectiv pentru aerisirea garsonierelor din zona incendiată.

Din cei 35 de locatari evacuați, trei persoane, care s-au intoxicat ușor cu fum, au fost asistate la fața locului de pompierii militari paramedici, acestea refuzând ulterior transportul la spital.
În urma producerii evenimentului au ars două canapele amplasate pe holul blocului.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului, un mijloc de iluminat electric, lăsat sub tensiune.

 

Distribuie informația
Alte știri