37 de foşti şi actuali universitari orădeni, recompensaţi cu titlul onorific „Profesor emerit”

Universitatea din Oradea a acordat marţi, pentru prima dată, titlul onorific „Profesor emerit” pentru excelenţa didactică şi de cercetare unui număr de 37 de foşti şi actuali profesori.

„Azi înmânăm un titlu ce nu a a mai fost acordat niciodată în universitatea noastră, acela de ‘Profesor emerit’. Nu este o simplă diplomă, ci semn de onoare şi recunoştinţă celor care o primesc”, a spus rectorul Constantin Bungău.

Din partea Facultății de Arte, au fost premiați Aurel Chiriac și Agneta Marcu. Din partea Facultății de Georgrafie, Turism și Sport: Octavian Bâc, Dinu Drăgan, Iacob Hanțiu, Vasile Marcu, Nicolae Josan și Florian Bențe. Din partea Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației a fost premiat profesorul Teodor Leuca, a Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial – Ioan Felea, a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică – Macedon Ganea, Gavril Roșca, Ioan Eugen Radu, Dinu Fodor, Ioan Lucaciu și Vidican Aron Tripe, a Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – Sever Dumitrașcu, Viorel Faur, Mihai Drecin, Ion Zainea, din partea Facultății de Litere – Paul Magheru și Ioan Derșidan, din partea Facultății de Medicină și Farmacie – Aurel Babeș, Marius Bembea, Gheorghe Bumbu, Doru Crăiuț, Ludovic Gilău, Augustin Lenghel, Gheorghe Mermeze, Petru Mihancea, Tiberiu Nemeth, Radu Spineanu și Emil Mărgineanu și din partea Facultății de Protecția Mediului – Petru Burescu, Gheorghe Cioban, Nicolae Ioan Csep și Viorel Șcheau.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna, în cadrul ceremoniei de deschidere a Săptămânii ştiinţifice (29 mai-3 iunie), în prezenţa episcopului ortodox Sofronie Drincec şi a celui greco-catolic, Virgil Bercea.

Manifestările celei de-a 29-a ediţie a Săptămânii ştiinţifice sunt dedicate celebrării a 55 de ani de învăţământ superior la Oradea şi a Centenarului Marii Uniri.

Foto: agerpres.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri