370 de milioane de euro, valoarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă atrase în perioada 2014 – 2020 de administrația orădeană

„Pentru perioada 2014-2020, Municipiul Oradea are un portofoliu de proiecte în valoare de 370 milioane de euro, proiecte care acoperă prin obiectivele lor toate domeniile vieții sociale, economice și culturale ale orașului. Pentru ca un proiect să treacă de la stadiul de idee la o realitate faptică, a fost nevoie de foarte multă muncă și dăruire din partea colegilor de la DMPFI, dar aceste proiecte sunt și rezultatul unui efort comun la care participă și alte structuri din cadrul Primăriei Oradea, cărora le mulțumesc pe această cale: Direcția Tehnică, Direcția Juridică, Direcția Economică,  Termoficare, OTL, Compania de Apă, ADP”, spune viceprimarul Mircea Mălan.

Cei 370 de milioane de euro reprezintă valoarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă atrase în ciclul de finanțare 2014 – 2020 prin programele POR, POIM, RO – HU, dar și prin alte programe nerambursabile.

În ceea ce privește proiectele aflate în implementare, sunt 41 de proiecte în implementare, în valoare totală de 209 milioane euro.

În ceea ce privește proiectele depuse, 10 sunt în etapa de semnare a contractului de finanțare și 6  proiecte sunt în evaluare. Valoarea proiectelor aflate în etapa de semnare a contractului de finanțare și a celor aflate în evaluare este de 97 milioane euro.

” Pentru a ne îmbunătăți activitatea urmează să înființăm un Birou de dezvoltare durabilă, care se va ocupa de proiectele de digitalizare și smart city, de cele privind eficiența energetică, mobilitatea urbană durabilă, mediul de afaceri și cordonarea întocmirii strategiilor de dezvoltare ale orașului”, spune diectorul DMPFI, dl. Marius Moș a precizat: .

Dezvoltarea generată de aceste proiecte în municipiu este una integrată, ele vizând mai multe segmente: mobilitate urbană durabilă, sănătate, educație, eficiență energetică, energii regenerabile, parcuri – spații verzi, mediul de afaceri, patrimoniu cultural.

Alte știri