3M – Spectacol magnific la Oradea cu Mălăele, Mihăiță și Maia Morgenstern

Cei trei maeștri ai teatrului și filmului românesc, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, vor oferi publicului orădean un adevărat regal teatral. Întâlnirea mult așteptată va avea loc miercuri, 11 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 20:00.

Primul ”leu în scenă”, cum a mai fost prezentat, este George Mihăiță. Acesta va deschide seara cu versuri din Nichita Stănescu și Marin Sorescu. Surpriza pe care o aduce George Mihăiță este un colaj din mai multe versuri din poezii românești diferite: așezate frumos câte 2-3 versuri dintr-o poezie și, continuate, cu un anumit tâlc, de următoarele versuri, aparținătoare altui poet și tot așa.

Cunoscut pentru piese precum ”Măscăriciul”,În valea cu parfum de flori și zumzet de albine”, ”Caramitru-Mălăele câte-n lună și în stele”, ”Fierarii”, ”Podu” sau ”Ediție Specială”, Horațiu Mălăele are un farmec aparte care face ca piesele de teatru în care joacă să se îndrepte cu pași repezi spre Sold Out.

Maestrul Mălăele va recita câteva dintre versurile sale, urmate de cele ale lui Nichita Stănescu și Emil Brumaru, trecând și prin câteva variante ‘’deocheate‘’. Printre versuri, va mai scăpa și câte o vorbă de duh sau o povestioară, una fiind chiar cu Nichita Stănescu. Spre final, va alterna poezii de Nichita Stănescu și Emil Brumaru, construind un dialog dintre cele două stiluri diferite ale poeziilor.

”Balanța”, ”Secretul lui Bachus”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”, ”Domnișoara Cristina”, ”Patimile lui Hristos” sunt câteva dintre filmele în care ați urmărit-o pe Maia Morgenstern. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, Maia va divulga secrete din spatele cortinei, oferindu-ne o altă viziune asupra ”meseriei” de actor și ne va trece prin câteva dintre cele mai cunoscute roluri interpretate de-alungul carierei sale.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri