4 adolescenți, tâlhăriți în zona centrală a municipiului Oradea. Agresorii au ajuns după gratii

Sâmbătă, 9 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 17 ani, din comuna Oșorhei, județul Bihor și față de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe tânărul de 17 ani că, la 8 iulie a.c., în jurul orei 20.00, în timp ce patru minori de 15, 14 ,14 și 13 ani, din Oradea, se aflau într-o clădire dezafectată, situată în zona centrală a municipiului Oradea, i-ar fi deposedat pe aceștia, prin violențe și amenințări, de 3 telefoane mobile, o pereche de căști wireless și aproximativ 25 de lei, în timp ce bărbatul de 30 de ani ar fi asigurat paza locului faptei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de ordine publică orădeni au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei, acestea fiind depistate la scurt timp de la sesizare, în apropierea locului faptei.

Polițiștii orădeni au recuperat de la cei în cauză bunurile tocmai sustrase și le-au restituit proprietarilor.

Tot sâmbătă, 9 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au prezentat pe cei doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Alte știri