4 comune din Bihor au fost cadastrate gratuit in 2018. In alte 27, operatiunea este in desfasurare

sf: monitoruldevrancea.ro

Inregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri,clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară este planul Programului naţional de cadastru şi carte funciară.
Bilantul acestuia in Bihor a fost prezentat, miercuri.

Peste 30.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit pentru proprietarii de imobile din județ, în 2018. In acest fel au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritorială în 4 comune din Bihor. De asemenea, în cadrul lucrărilor de cadastru general pe sectoare cadastrale, anul trecut au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară 3000 de imobile, reprezentând o suprafață de 990 de hectare din județ.


În anul 2018, OCPI Bihor a semnat contracte de finanțare cu 34 de UAT-uri, iar 24 dintre acestea au semnat contracte de prestări servicii de cadastru general. Totodată, în anul 2018 a fost lansată licitația pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 7 UAT-uri din Bihor.


În prezent, din totalul de 101 de unități administrativ-teritoriale din județ, 4 sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 27 se desfășoară lucrări.

Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor. PNCCF este finanțat si din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

sf: monitoruldevrancea.ro

Distribuie informația
Alte știri