4 februarie, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Video

Marcarea mondială a acestei zile are scopul de a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boala şi pentru a salva milioane de vieţi. Este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptată la Summitul Mondial împotriva Cancerului pentru Noul Mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000.

Sloganul zilei, în 2019, este „Sunt și voi fi”, conform stiri.tvr.ro. Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.

În România, anual, sunt înregistrate peste 80 de mii de persoane care suferă de boli oncologice, şi aproximativ 50 de mii de oameni care mor din cauza cancerului, ţara noastră situându-se pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer uterin. Aceasta reprezintă cea de-a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cel mamar. Potrivit OMS, asta se explică prin faptul că, în România diagnosticul este pus în stadii tardive ale bolii, când neoplazia este invazivă.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri