4 motive pentru care DevOps face diferența pentru afaceri

Are afacerea ta nevoie de DevOps?

Datorită evoluției impresionante a tehnologiei din ultimele decenii, o mulțime de antreprenori din întreaga lume se bucură astăzi de posibilitatea de a automatiza sarcinile consumatoare de timp prezente în afacerile lor. Automatizarea acestor sarcini vine la pachet cu o mulțime de beneficii, eficiența și productivitatea afacerii fiind aspectul cel mai atractiv pentru proprietarii de afaceri. 

Zilnic, angajații din numeroase domenii se folosesc de software-uri avansate pentru a-și desfășura activitatea. Multe dintre acestea funcționează în cel mai optim mod datorită utilizării practicilor DevOps. În cele ce urmează, descoperă ce anume reprezintă DevOps și care sunt cele 4 motive pentru care aceste practici pot face diferența pentru o afacere.

Ce este DevOps?

După cum sugerează numele, DevOps reprezintă o abordare de software, prin care departamentele de operațiuni și de software development se contopesc într-o singură echipă. Prin implementarea DevOps, organizațiile vor putea livra rapid soluții software și vor avea posibilitatea să îmbunătățească calitatea proceselor de software development

Cum pot fi utile practicile DevOps pentru o afacere?

  • Costuri operaționale scăzute. Deși DevOps este apreciat, în principal, pentru că ajută organizațiile să realizeze dezvoltarea continuă a software-ului, posibilitatea de a reduce cheltuielile operaționale reprezintă un alt avantaj pentru care implementarea acestor practici poate fi utilă. 
  • Îmbunătățește satisfacția clienților. Scopul final ale acestei abordări de software development este cel de a oferi utilizatorilor o valoare mai mare și un software de cea mai bună calitate. Prin urmare, eventualele probleme existente sunt identificate și rezolvate în faza de dezvoltare, înainte de a ajunge la utilizatorul final. 
  • Maximizează eficiența și optimizează productivitatea. Datorită fenomenului de automatizare, productivitatea echipelor crește. Datorită DevOps, timpii de așteptare pentru rezolvarea eventualelor probleme recurente nu există.
  • Livrare și dezvoltare continuă. Livrarea continuă permite organizațiilor să solicite schimbări și îmbunătățiri, ce vor fi executate într-un timp cât mai scurt. Integrarea și livrarea continuă sunt două practici care contribuie la automatizarea întregului proces. 

DevOps joacă astăzi un rol important în evoluția și automatizarea afacerilor. Indiferent de domeniul în care se află o afacere sau o organizație, aceasta va avea numai de câștigat apelând la o echipă de software development cu expertiză în DevOps. Așadar, dacă deții sau administrezi un business și vrei să îl duci la nivelul următor, nu mai ezita și fă primul pas către automatizarea activității tale.

Distribuie informația
Alte știri