4 noi ventilatoare și al doilea PCR au ajuns la Oradea

Foto: lifenews.ro

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi coordonatorul tuturor spitalelor din județ împreună cu directorul APTOR, Mihai Jurca, numit responsabil pentru procedura achiziției de materiale  sanitare din China, au prezentat azi, 23 aprilie, detalii privind achiziţiile făcute pentru spitalele din Oradea și județ, precum şi situaţia pandemiei de coronavirus în judeţul Bihor.

„O veste de ultimă oră este că astăzi s-au achiziționat încă 4 ventilatoare. Chiar azi a sosit al doilea PCR. Mâine se va trece la instructajul personalului și probabil de mâine seară capacitatea de testare a orașului va crește la peste 450/zi. Din data de 23 martie, de când avem primul aparat de testare, s-a făcut un număr de 4000 de teste. În ceea ce privește mortalitatea în județul Bihor, aceasta este de sub 2% din totalul celor infectați și internați, asta și datorită profesionalismului celor care se ocupă de aceste cazuri. De menționat că la Spitalul Județean toți pacienții care se internează sunt testați cu PCR-ul tot pentru a evita răspândirea coronavirusului și pentru a ne proteja medicii și pacienții”, a precizat Gheorghe Carp.

În județul Bihor sunt 370 de pacienți pozitivi. E vorba și de cei din centrele de carantină, tocmai din dorinţa de a proteja populația județului de orice contaminare.

„La Spitalul Municipal din Oradea sunt 141 de pacienți internați la o capacitate a spitalului de 450 de paturi. La Terapie Intensivă, din 35 de paturi sunt ocupate aproximativ 15, dar avem posibilitatea să suplimentăm oricând paturile de terapie intensivă”, a mai spus doctorul Carp.

Distribuie informația
Alte știri