4 oferte pentru Parcul Industrial Marghita, ce se va întinde pe o suprafață de peste 11 hectare

Miercuri, 19 aprilie, a fost termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.

Patru firme și asocieri de firme au depus oferte, respectiv: (1) DUMEXIM, (2) Asociere: Keviep Epitoipari es Kereskedelmi Kft (Leader), SAMISTAL, (3) Asociere Leko Construct SRL (Leader), Electro Excel Green Consulting, RONO AQUA SRL, Inteco Holding, Caloria SRL și (4) Asociere Da Vinci Construct & Proiect SRL (Leader), Antrepriza Construcții Edilitare, Cam Proiect, Senera, Rimoldo Consulting Group.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții „Înființare Parc de Specializare Inteligentă Marghita” este de 24.275.936,77 lei, fără TVA.

În perioada următoare, comisia de evaluare va verifica documentațiile și se vor analiza ofertele tehnice și financiare. Ne propunem ca până la începutul lunii iunie să desemnăm firma câștigătoare, iar în cazul în care nu vom avea contestații, în luna iulie să semnăm contractul de execuție și să începem lucrările”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția Consiliului Județean Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului. Amplasamentul este poziționat în partea de sud-vest a Municipiului Marghita, la ieșirea din localitate înspre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B. Accesul în parc se face din strada Ion Luca Caragiale, apoi strada Bujorului și strada Gării.

În ceea ce privește licitațiile pentru Parcurile din Aleșd, Beiuș și Ștei, acestea sunt în etapa de evaluare. Au fost depuse, în total, 17 oferte (Proiectare și execuție Parc Aleșd: 7 oferte; proiectare și execuție Parc Beiuș: 5 oferte; execuție Parc Ștei: 5 oferte).

Prin realizarea acestei rețele de parcuri industriale în județul nostru, ne propunem să atragem noi companii și să susținem dezvoltarea celor existente, pentru creșterea numărului de locuri de muncă și pentru câștiguri mai bune pentru oameni”, a adăugat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Consiliul Județean Bihor va realiza infrastructura de suport, ceea ce înseamnă că va asigura rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale, energie electrică și canalizarea menajeră. Totodată, va amenaja accesul în Parc și va realiza iluminatul public.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județen Bihor va reprezenta 60% din valoarea totală a investițiilor.

Distribuie informația
Alte știri