4 şosele ale morţii au fost identificate în ţară. Una tranzitează Bihorul

Drumurile cu o singură bandă pe sens sunt cele mai periculoase, iar în România sunt 15.650 de kilometri de acest fel. 4 şosele ale morţii au fost identificate în ţară. E vorba de DN1 – care face legătura între Bucureşti şi Oradea, DN6 – care merge din Capitală până la Timişoara, DN2 – care ajunge până la graniţa cu Ucraina şi DN7 – până la graniţa cu Ungaria.

Anul trecut, aproape o mie de oameni şi-au pierdut viaţa pe aceste drumuri. Şi este greu de crezut că accidentele vor fi reduse la jumătate, în următorii doi ani, cum s-au angajat responsabilii. „Nu se pot face, minuni”, spune Compania Naţională de Drumuri, conform stirileprotv.ro.

Impactul frontal este una dintre principalele cauze ale celor mai periculoase accidente rutiere. Fie că nu se asigură corect, fie că vizibilitatea este proastă, şoferii se avântă în depăşiri care le aduc moartea. Drumurile cu o singură bandă pe sens sunt, într-adevăr o problemă, recunosc şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri, însă aceştia susţin că sunt periculoase doar cele unde media zilnică de autoturisme depăşeşte capacitatea rutei.

Distribuie informația
Alte știri