4 unităţi de învăţământ preuniversitar din Bihor, câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale ”Şcoală Europeană”

Distribuie pentru prietenii tăi:

Reluată după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19, competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației pe care instituțiile europene o recunosc drept exemplu de bune practici în privința implementării și dezvoltării politicilor europene din domeniul educației.

La ediţia curentă s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de județe și din Municipiul București.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat, miercuri, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale ”Şcoală Europeană”.

Pe primele 5 locuri s-au clasat Școala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Școala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (191 de puncte) și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte).

4 unităţi de învăţământ preuniversitar din Bihor au fost premiate. Acestea sunt: Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea (168 de puncte), Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș (163 de puncte), Colegiul Național „Emanuil Gojdu”Oradea (156 de puncte) si Liceul Tehnologic „Horea” Marghita (153 de puncte).

Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare şcoală premiată beneficiază şi de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituţiei. Decizia privind bunurile achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învăţământ. 

La cele 17 ediţii ale competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” (2004-2022) au participat 2.290 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”. Impactul pe care această competiţie l-a avut asupra comunităţilor educaţionale, în toţi aceşti ani, a făcut din această iniţiativă a Ministerului o competiţie de elită. 

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri