44 cetățeni străini ascunși, depistați la frontiera cu Ungaria, dintre care 13 la Borș I

În data de 08.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean din Croatia la volanul unui automarfar, care transporta grupaje pe ruta România-Slovenia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit 23 de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt 10 cetățeni din Pakistan și 13 cetățeni din Bangladesh şi intenţionau să ajungă ilegal întrun stat din vestul Europei.

Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui automarfar, condus de un cetățean turc. Șoferul se deplasa pe ruta Turcia – Austria.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în lada de scule a automarfarului, opt cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh care intenţionau să ajungă ilegal întrun stat din vestul Europei.

Cel mai recent astfel de caz s-a înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, unde polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare, conduse de un cetățean român care se deplasa pe ruta România – Slovenia, descoperind astfel, ascunși în compartimentul pentru marfă, în cutii goale, 13 cetățeni străini.

În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh care intenţionau să ajungă ilegal întrun stat din vestul Europei.

Toți cei 44 de cetățeni străini figurau ca fiind intraţi legal în țara noastră. În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie informația
Alte știri