5 asocieri de firme se “bat” pentru realizarea Podului Centenarului

Municipalitatea Oradea a anuntat că cinci asocieri de firme au depus oferte pentru construirea Podului Centenarului, in locul pasarelei de la Centrul de Calcul. Acestea sunt SC Dacia Faber SRL – Pod Proiect SRL; SC Freyrom SA – SC Procons Group SRL – SC Aquacons SRL – SC Electro Excel; mplenia Baugesellschaft m.b.H – Viaponte Rom SRL; SC Prodial SRL – SC Drumex SRL – Metabet CF SA – Ritmoteh SRL – Drumuri Orăşenesti SA; precum si SC Trameco SA – SC Vega 93 SRL – SC Via Design SRL.

Contractul pentru executia lucrarilor va fi semnat la sfarsitul lunii august. Podul Centenarului va fi gata pana la 1 decembrie 2018, data la care se aniverseaza 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Va lega strazile Plevnei si Szigligeti Ede, peste Crisul Repede, inlocuind actuala pasarela pietonala realizata in anii 50.

Lungimea totala a podului va fi de 84,71 metri iar latimea de 18,6. Trotuarele au fost proiectate in consola, in exteriorul arcelor de sustinere, pe ambele parti, cu latimea de 3 m, incluzand si un culoar pentru pista de ciclisti. Valoarea estimata a investitiei este de 3,1 milioane de euro, fara TVA la care se vor mai adauga alti 360 de mii de euro, necesari pentru demolarea pasarelei actuale.

Distribuie informația
Alte știri