5 iunie, zi stabilită și pentru referendum

Liberalii orădeni au votata pentru organizarea, pe 5 iunie, a referendumului de alipire a Sînmartinului la Oradea.

„Momentan nu avem acordul BEC cu privire la posibilitatea organizării referendumului. Există o decizie a Curții Constituționale care a susținut respingerea organizării de alegeri locale împreună cu cele electorale. Nu e bine să deturnăm compania pentru alegerile locale”, a atras atenția Adelina Coste, consilier PSD Oradea.
Primarul Ilie Bolojan a declarat, ieri, că ”este ultimul oară” când se poate organiza acest referendum. El a dat asigurări că această procedură poate fi organizată în paralel cu alegerile locale.

Totuși, începe să ezite în ce privește faptul că nu se va cheltui niciun ban în plus pentru organizarea referendumului, cum ar fi plata președinților și a membrilor secțiilor de votare. „Nu este foarte clar dacă referendumul poate sau nu poate fi ținut în aceleași secții de votare sau separat. Luni sau marți vom înregistra la BEC o adresă prin care vom solicita punctul de vedere, urmând că până la finele săptămânii viitoare să avem un răspuns”, a declarat, în plenul ședinței de CLO, primarul Oradiei.

Adelina Coste a propus ca referendumul să fie amânat pe 3 iulie, până ce avem o poziție clară a BEC. Propunerea sa a fost respinsă.
Propunerea executivului orădean de a organiza referendumul pe 5 iunie a trecut cu voturile celor 14 consilieri liberali. Consilierii UDMR și PSD au votat împotrivă.

Distribuie informația
Alte știri