5 iunie: Ziua mondială a mediului înconjurător. Avem o singură planetă Pământ. Să avem grijă de ea! Video

Foto: Daniela Stoica
Distribuie pentru prietenii tăi:

Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată anual la 5 iunie, iar prin aceasta ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Anul 2022 marchează 50 de ani de la prima Conferinţă a Naţiunilor Unite asupra Mediului uman – Conferinţa din 1972 de la Stockholm, care a condus la crearea UNEP şi la desemnarea zilei de 5 iunie drept Ziua mondială a mediului înconjurător, se aminteşte pe site-ul https://www.unep.org/. Anul 1972 a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaţionale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a celei dintâi mari conferinţe privind problemele de mediu. Această conferinţă a avut loc la Stockholm, în Suedia, între 5-16 iunie, şi este cunoscută sub numele de Conferinţa de la Stockholm, conform https://www.unep.org/.

În 2022 Ziua mondială a mediului înconjurător este marcată sub tema „Un singur Pământ”, subliniind nevoia unui mod de viaţă sustenabil în armonie cu natura prin aducerea unor schimbări transformative – prin politici ca şi prin alegerile noastre – spre stiluri de viaţă mai curate şi mai ecologice. „Un singur Pământ” a fost şi motto-ul Conferinţei de la Stockholm din 1972.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri