5 români au fost readuşi în cursa vieţii datorită generozităţii unei familii din Bihor

5 români au fost readuşi în cursa vieţii prin transplant de ficat şi rinichi, datorită generozităţii unei familii din Bihor. Aceasta a fost de acord cu donarea organelor rudei lor aflate în moarte cerebrală, demonstrând  că speranţa stă în firea fiecăruia dintre noi.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în zorii zilei de 20 ianuarie, a fost realizată a patra prelevare de organe şi ţesuturi (cornee) din acest an, donator fiind un bărbat de 64 de ani, internat cu un traumatism craniocerebral grav.

Ficatul a fost transplantat de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, la Institutul Clinic Fundeni, unui pacient de 60 de ani, suferind de ciroză hepatică cu virus B şi toxic nutriţională de peste 10 ani. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

În acelaşi timp, la ICUTR Cluj, o femeie de 47 ani, care făcea de 5 ani dializă şi un bărbat de 52 de ani, aflat de 7 ani pe lista de aşteptare, au beneficiat de transplant renal şi se vor gândi cu recunoştinţă la “îngerul” lor salvator. Alte două paciente, de 64 şi 61 de ani, aflate pe listele de aşteptare de 3, respectiv 5 ani, au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant de rinichi, ca urmare a gestului făcut de familia donatorului din Satu Mare.

Alte știri