50 tone de deşeuri din Austria și Germania, oprite la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II  au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a cinci automarfare conduse de cinci cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope, mobilier și electrocasnice second-hand de la societăți comerciale din Germania și Austria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean  Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 50.340 kg de deșeuri, în total, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri