Ziua Liliacului Carpatin, sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului

Agenția de Management al Destinației Bihor va fi partenerul Aqua Crisius în organizarea celei de-a VI-a ediții a Zilei Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadului. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului INTERREG Na-Tu-Re ”Conservation and protection of the cross border natural heritage of Bihor – Hajdú-Bihar counties” și va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, la Coada Lacului, pe platoul de vis-a-vis de Vila Sanda.

Liliacul Carpatin este o specie relictă, ocrotită de lege, endemică pe Valea Iadului. Arbuștii cu frumoasele lor flori mov cresc spontan în această vale care a devenit o arie protejată de interes național, mai precis o rezervație naturală cu suprafața de aproape două hectare, situată în comunele vecine Bulz și Curățele.

Organizatorii au anunțat că în prim planul sărbătorii se vor afla elevii, așteptați să participe la un concurs interșcolar cu teme de mediu – selecție pentru tabăra Junior Ranger, și natura. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc un târg de produse locale, specifice județului Bihor. Unul dintre cele mai importante momente din cadrul Zilei Liliacului Carpatin va fi, însă, concursul de gătit la ceaun, pentru care se pot face înscrieri până la data de 14 iunie.

Distribuie informația
Alte știri