519 angajați din instituțiile subordonate CJ Bihor vor intra în șomaj tehnic

În cursul zilei de astăzi, președintele Consiliului Județean Bihor a semnat dispoziția privind stabilirea unor măsuri suplimentare la nivelul instituțiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor, pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României.

În urma discuțiilor din cadrul ședințelor Grupului de lucru pentru coordonarea la nivelul Consiliului Județean Bihor și a instituțiilor din subordine a acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor determinate de infecții cu coronavirusul ”COVID – 19”a fost decis luarea unor măsuri de limitare a impactului negativ produs asupra bugetului Județului Bihor prin această situație. Totodată, a fost analizată și posibilitatea suspendării contractelor individuale de muncă pentru acei angajați a căror activitate a fost redusă temporar ca urmare efectelor produse de coronavirusul SARS – CoV –2.

Astfel, începând cu luna aprilie, conducătorii instituțiilor publice din subordinea Consiliului Județean Bihor a căror activitate este redusă temporar vor proceda la aplicarea prevederilor art. XI, XII și XIII din O.U.G. nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice. În acest sens, activitatea urmează să fie redusă temporar la instituțiile subordonate pentru un număr de 519 angajați, reprezentând 55% din totalul acestora.

Personalul contractual la care se face referire, va beneficia de indemnizația aferentă șomajului tehnic suplimentată de angajator la 75% din venitul brut al fiecărui salariat. De asemenea, pentru alți 3% din angajați se vor aplica prevederile Legii 19/2020prin care se acordă cu prioritate zile libere pentru supravegherea copiilor, respectiv aproape 1% sunt în concediu de maternitate. Cu cei aproximativ 40% prezenți, urmează a fi asigurată permanența, respectiv, o parte dintre aceștia vor beneficia de concediu de odihnă.

Distribuie informația
Alte știri