53 de localităţi din 19 judeţe, printre care şi Bihorul, afectate de ploile abundente şi de vijelii

Un număr de 53 de localităţi din 19 judeţe au fost afectate de ploile abundente şi vijeliile din ultimele 24 de ore, fiind inundate 36 de case şi aproape o sută de curţi, arată cel mai recent bilanţ transmis de MAI. În Timiş, o femeie a cărei casă a fost înconjurată de ape a fost salvată cu barca de pompieri.

În ultimele 24 de ore, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi autorităţile locale au acţionat în sprijinul comunităţilor din cele 53 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bihor(în localitatea Ursad, comuna Șoimi si la Petid), Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea) în care s-au produs efecte ale fenomenelor meteorologice şi hidrologice, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MAI.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost afectate 36 de case, 36 de beciuri/subsoluri, 98 de curţi, 29 de anexe gospodăreşti şi două imobile ale unor operatori economici. Potrivit MAI, circulaţia rutieră este afectată pe un drum naţional (DN 7 – Arad) şi pe trei drumuri judeţene (DJ 205D – Vrancea, DJ 609 – Timiş şi DJ 682 – Arad). Totodată, traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN 73D – Argeş) şi un drum judeţean (DJ 203K – Buzău) din cauza alunecărilor de teren, iar pe un drum naţional (DN 7 – Vâlcea) se circulă cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.


Distribuie informația

Alte știri