58 de misiuni desfășurate de pompierii bihoreni,  în 48 de ore

În perioada 14 – 15 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat 58 de misiuni, din care, șapte intervenții pentru stingerea incendiilor și 51 de misiuni ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență.

Astfel, duminică, 15 octombrie a.c., pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au intervenit pe strada Gheorghe Pituț din localitate, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, reușind să împiedice propagarea acestuia la întreaga mașină.

În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un cablu electric defect, a ars izolația cablurilor electrice. 

Sâmbătă, 14 octombrie a.c., echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului Salonta, Stației Aleșd, Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Secției Beiuș și Detașamentului Marghita au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii produse la terenuri situate în Batăr, Telechiu, Oradea, Prisaca și Dernișoara, evenimente soldate cu arderea unei suprafețe totale de circa 14 hectare de miriște și vegetație  uscată.

Atenție la mijloacele de încălzire!

În seara zilei de sâmbătă, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în  jurul orei 21.05, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Kalvin Janos.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta violent la camera de zi a locuinței, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei și să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Pompierii militari paramedici i-au acordat îngrijirile necesare proprietarului locuinței, care leșinase, acesta refuzând ulterior transportul la spital.

 Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sobă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, vă reamintește că, prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, puteți evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale și, mai grav, în unele situații, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești.

Distribuie informația
Alte știri