6 noi speranțe la viață după două prelevări de organe la Spitalul Județean din Oradea

Saptămâna aceasta, la Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea, au avut loc alte două intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi. Marţi, 12 martie, s-a încheiat o nouă intervenţie de prelevare, de la un pacient în vârstă de 56 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic.

O zi mai târziu, are loc cea de-a doua intervenţie de prelevare, de la un pacient în vârstă de 51 de ani, aflat în moarte cerebrală, tot în urma unui AVC hemoragic. Datorită familiilor donatorilor care au fost de acord să doneze organele rudelor lor, au primit speranţă la viaţă alţi 6 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi alţi 4 care aveau nevoie de transplant de cornee.
De la începutul acestui an şi până în prezent, 4 familii din judeţul Bihor au zis #DA pentru VIAŢĂ!

Pentru intervențiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca pentru rinichi, de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti pentru cornee și de la Spitalul Clinic Colentina pentru țesuturile osteotendinoase.

La Institutul Clinic Fundeni, doi pacienți care aveau nevoie de transplant au fost salvați datorită intervenţiilor de transplant hepatic. La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, patru pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, iar alți patru pacienți se vor bucura de o viață mai bună datorită transplanturilor de cornee realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. Țesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina.

Distribuie informația
Alte știri