6 perchezitii in Bihor pentru o evaziune fiscala de 1 milion de lei. 5 persoane vor fi duse la audieri

Luni, 12 martie a.c., începând cu ora 06.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, efectuează 6 percheziţii domiciliare pentru a documenta și proba activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

Percheziţiile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, în mod repetat, reprezentanţii a 25 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor ar fi creat un circuit financiar fictiv de mare amploare în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, înregistrând în evidenţele contabile facturi de achiziţii fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă realitatea, emise de către două societăţi bihorene cu un comportament de tip „fantomă” care nu au desfăşurat în fapt nicio activitate comercială, precum și de la alte societăți comerciale, fără ca acestea să reflecte realitatea.

Prejudiciul total cauzat în acest fel bugetului general consolidat al statului este de 4.172.301 lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit dedus ilegal de către reprezentanţii societăţilor respective.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, în baza unor mandate de aducere, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea și probarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Distribuie informația
Alte știri