60 de ani de învățământ filologic universitar la Oradea

Facultatea de Litere a Universității din Oradea, aniversează, în luna octombrie, 60 de ani de învățământ superior filologic.

Întâlnirea generațiilor de filologi ai Universității din Oradea va avea loc vineri, 06 octombrie 2023, începând cu ora 15:00, în Aula Magna. Evenimentul va demara cu câteva urări, venite din partea autorităților locale și județene, respectiv din partea colaboratorilor apropiați ai Facultății de Litere: Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai”, Teatrul „Regina Maria”, APTOR – Visit Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic, Revista „Familia” și din partea partenerilor din parcul industrial: NIDEC, reprezentanți ai fostei companii Sykes, Celestica etc. În continuare, cei prezenți vor depăna amintiri în foaierul aulei.

Din seria manifestărilor dedicate împlinirii a șase decenii de învățământ filologic superior la Oradea face parte și seminarul de comunicare susținut de Mihaela Tatu. Cunoscuta personalitate a mass-media le va vorbi, joi, celor tineri despre importanța limbajului în comunicarea verbală, paraverbală și non-verbală, precum și despre tehnici de comunicare cu impact la public.

„Istoria acestor instituții este vie, iar generația de azi, de la catedră, își propune să marcheze, într-un cadru festiv, aceste momente de retrospectivă și scrutare a orizonturilor viitoare”, a declarat decana Facultății de Litere, conf. univ. dr. Veronica Buciuman.

Evenimentul festiv este organizat de Universitatea din Oradea cu sprijinul sponsorilor: Á la Chef  și florăria Atelierul Laurei.

Distribuie informația
Alte știri