62 de copii nevoiași din Bihor au început noul an școlar cu ghiozdane noi, cu rechizite, oferite de Asociația Pro Bambini din Oradea

În acest an, Asociația Pro Bambini din Oradea, cu sprijinul Benvenuti și al angajaților Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, a pregătit 62 de ghiozdane echipate pentru toți atâția copii din familii nevoiașe, precum și îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii care aveau nevoie.

Beneficiarii rechizitelor sunt copii de grădiniță, dar și elevi din clasele 0-XII.


Acești copii ne așteaptă în fiecare an, cu nerăbdare și curiozitate. Ne așteaptă cu bucurie pentru că părinții nu-și permit să le cumpere un ghiozdan nou, să fie și ei, precum colegii lor, care își permit să înceapă anul școlar altfel. Unii dintre ei au doar un părinte, care câștigă cât să le poată asigura traiul zilnic.


Pentru că suntem convinși că educația este aspectul cel mai important al unei societăți, am derulat campania „Ajută un copil să meargă la școală”. Campania se derulează din anul 2009, în luna septembrie, la început de an școlar, susține Crina Dobocan, președintele Asociației.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniță sau la școală, dar nu pot din cauza faptului că nu au un ghiozdan, nu au rechizite sau măcar o pereche de pantofi cu care să se încalțe.

Asociaţia Pro Bambini este luată în evidenţă de către Ministerul Educaţiei și are ca scop sprijinirea formării intelectuale a elevilor cu mijloace materiale reduse, încurajarea şcolarizării copiilor care provin din medii sociale modeste şi susţinerea copiilor talentaţi care nu au posibilităţi materiale să se afirme.

Mai multe despre activitățile organizate de această, puteți vizualiza accesând pagina de facebook a Asociației Pro Bambini.

Distribuie informația
Alte știri