637 tone de deșeuri depozitate ilegal au fost ridicate de la ieșirea din oraș spre localitatea Cheriu

O amplă acțiune de salubrizare s-a încheiat la ieșirea din oraș spre localitatea Cheriu, mai exact  pe amplasamentul situat pe strada Clujului nr. 289, spre DC 5420, pe partea stângă, după trecerea la nivel cu fosta cale ferată dezafectată. Acțiunea a vizat colectarea și transportul deșeurilor depozitate aici ilegal.

Astfel, doar de pe acest amplasament au fost colectate și transportate la Depozitul Ecologic Oradea o cantitate de  636,4  tone de deșeuri, costurile pentru ridicarea, transportul și taxele de depozitare pentru această cantitate fiind de 18.010 lei.

Urmează ca în zona deja salubrizată,  să se monteze în cursul acestei luni 2 camere video de ansamblu și de de citire numere, 7 plăcuțe de avertizare cu mesajul „Zonă monitorizată cu camere de supraveghere video” și 5 bariere care vor limita accesul  auto spre acest obiectiv.

Totodată, de ieri, 3 mai a început salubrizarea amplasamentului  situat în partea dreaptă a girației cu Calea Sântandreiului și Ogorului spre rambleul CFR.

Așa cum municipalitatea a mai transmis, mai multe depozitări ilegale au fost constatate la ieșirea din oraș spre localitatea Cheriu (fosta cale dezafectată), pe Calea Sântandreiului (lângă girația spre str. Ogorului paralel cu calea ferată), dar și pe malul drept al Crișului Repede (între Podul Densusianu și vărsarea Pârâului Peța în Criș).

Costurile pe care trebuie să le suporte municipiul pentru a curăța zonele în care, din păcate, unii locuitori abandonează deșeuri sunt foarte mari, ajungând la 15.000 lei/zi, sumă ce reprezintă colectarea și transportul deșeurilor, forța de muncă, plus taxele de depozitare la haldă.

În cadrul actiunilor sunt mobilizate 3 utilaje de transport și 2 încărcătoare frontale  de la SC Rer Vest SA, precum și 5 persoane private de libertate de la Penitenciarul Oradea.

Cei care sesizează asemenea fapte sunt rugaţi să sune la Dispeceratul Poliției Locale, tel. 0259.969 sau să transmită sesizarea pe aplicația Oradea City Report.

Potrivit prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, abandonarea deșeurilor pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 10.000 – 20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 – 70.000 lei privind persoanele juridice.

Distribuie informația
Alte știri