3 noi focare de pestă porcină africană, identificate în Bihor

3 noi focare de pestă porcină africană au fost identificate în Bihor, respectiv la Șilindru – comuna Șimian. În acest moment numărul focarelor active de PPA la porcul domestic din județ este de 10, afectând localitățile Săcuieni (2 focare) și Ciocaia (3 focare) aparținând orașului Săcuieni, localitatea Crestur (1 focar) – comuna Abrămuț, localitatea Cheț(1 focar) – Municipiul Marghita și localitatea Șilindru (3 focare) – comuna Șimian.

Specialiștii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor afectate, impunerea de restricții de mișcare, efectuarea dezinfecţiei exploatațiilor, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

În ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, nu au fost confirmate cazuri noi de evoluție a bolii, numărul total al fondurilor de vânătoare afectate de PPA fiind de 11.

DSVSA Bihor solicită în continuare sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

DSVSA Bihor va informa periodic publicul din județ, cu privire la evoluția bolii și a măsurilor care trebuie respectate pentru a limita efectele bolii și a preveni răspândirea virusului.

Alte știri