7 ani de inchisoare pentru Adrian Domocos in dosarul in care apare si episcopul greco-catolic. Virgil Bercea a fost achitat in prima instanta

UPDATE: COMUNICAT CAO

Azi, 9.02.2017, Curtea de Apel Oradea a dispus condamnarea inculpatului DOMOCOŞ ADRIAN NICOLAE la o pedeapsă rezultantă de 7 ani închisoare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, fals intelectual, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de primar, deţinerea fără drept a unei arme neletale, deţinerea fără drept a muniţiilor. Cu privire la acelaşi inculpat, instanţa a dispus achitarea acestuia pentru alte trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Totodată, instanţa a dispus achitarea inculpatului BERCEA VIRGIL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, precum şi a inculpatului CONSTANTIN MIRCEA OVIDIU MIHĂILĂ pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, fals în declaraţii şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, a inculpatei IAMBOR STELA EMILIA pentru fals în declaraţii şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi a inculpatei PETRUŢ DANIELA CRINA pentru mărturie mincinoasă.

În acelaşi dosar, instanţa a mai dispus condamnarea inculpaţilor BLAGA DOINA DANIELA şi MORGOVAN NELU FLORIN la câte o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, a inculpatului UŞVAT IOAN la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, a inculpatului MATEAŞ VIOREL la pedeapsa de 1 an 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi instigare la fals intelectual, respectiv a inculpatului BUNEA GEORGE LAURENŢIU la pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, toate cu suspendarea executării pedepselor sub supraveghere.

A fost respinsă ca nefondată acţiunea civilă a părţii civile Consiliul Local al Municipal Beiuş, constatându-se că partea responsabilă civilmente Episcopia Română Unită cu Roma Greco Catolică Oradea a achitat în întregime prejudiciul în cuantum de 260.290 lei.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, apelul urmând să fie soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

STIREA INITIALA

Fostul primar al municipiul Beiuş, Adrian Domocoş, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, anunta crisana.ro.

Episcopul greco-catolic Virgil Bercea, deferit şi el justiţiei în aceeaşi cauză, a fost achitat atât de acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu cât şi de acuzaţia de dare de mită. În acelaşi dosar, mai mulţi funcţionari ai Primăriei Beiuş au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la pedepse cu închisoarea, dar cu suspendare.

Sentinţa magistraţilor orădeni nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Înalta Curte, în termen de zece zile.

Alte știri