7 medalii pentru arcaşii orădeni, la primul campionat din 2023 

Nu mai puţin de 7 medalii au reuşit să-şi adjudece tragătorii de la Clubul Sportiv Redpoint Oradea la recentul Campionat Naţional indoor de tir cu arcul pentru juniori şi seniori de la Aninoasa (Hunedoara). Obiectivul iniţial era de 5 medalii, însă pregătirea şi-a spus cuvântul.

La Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, desfăşurat la Aninoasa (jud. Hunedoara) între 26 şi 29 ianuarie, Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a participat cu o delegaţie de opt sportivi. Obiectivul clubului pentru acest concurs era de 5 medalii, însă acesta a fost mult depăşit, arcaşii orădeni reuşind să-şi adjudece 7 medalii. Astfel, la senioare compound podiumul a fost ocupat în întregime de fetele de la Redpoint Oradea (Iulia CREŢU – locul I şi medalia de aur, Cezara BATYIN – locul II şi medalia de argint la primul ei concurs  federal, Alexandra IERINA – medalia de bronz). La senioare barebow, Raisa DEMIAN, aflată la începutul carierei de arcaş şi nou legitimată, la primul concurs federal, a ocupat locul III şi a luat medalia de bronz.

La echipe mixte juniori compound, Ada Luncan şi Sergiu PALLAG au câştigat o altă medalie de bronz care se adaugă în palmaresul clubului la începutul acestui sezon competiţional. Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea NATO Charity Bazaar, Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, ReBoxed, Golde Oradea, Blue Container Aleşd şi Turism Felix.

Dar cele mai valoroase medalii au fost cele de la junioare compound, unde Ada LUNCAN este noua campioană naţională, obţinînd titlul şi tricoul de campioană după meciul cu recent declarata Maestră a Sportului, Andreea Albu (CSS Unirea Iaşi), cea care va participa luna viitoare şi la Campionatul European de tir cu arcul. La aceeaşi categorie, Mara MIHOCIU a obţinut medalia de bronz, după un parcurs foarte bun în calificări şi eliminatorii.

De menţionat că majoritatea sportivilor Redpoint au concurat la categorii mult superioare vîrstei lor (de exemplu, Matei PILOCA şi Cezara BATYIN au doar 12 respectiv 13 ani si au concurat la juniori 18+, iar Raisa DEMIAN şi Alexandra IERINA au 14 ani si au concurat la senioare 21+), ceea ce face cu atit mai valoroase rezultatele lor.

Distribuie informația
Alte știri