7 oferte pentru construirea drumului expres Oradea – Arad

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse, miercuri, şapte oferte din partea unor constructori şi Asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia şi Ucraina, pentru construirea drumului expres Oradea – Arad. Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA), şi trebuie finalizate în 24 de luni.

„Un nou pas important pentru construirea Drumului Expres Arad-Oradea (120,47 km)! Pentru contractul necesar execuţiei primului lot (33,7 km) au fost depuse astăzi 7 oferte din partea unor constructori şi Asocieri de constructori din România, Ungaria, Turcia şi Ucraina. Lucrările au cu o valoare estimată de 2,74 miliarde lei (fără TVA), sunt finanţate prin PT şi trebuie finalizate în 24 de luni. Pe traseu vor fi construite 32 de poduri şi pasaje. Contractul prevede şi construirea unui drum nou (5,3 km), care va asigura legătura între DN 79 şi DEx Arad – Oradea în dreptul localităţii Salonta”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de socializare.

El a mai spus că drumul expres Arad – Oradea este format din trei loturi: Lotul 1 (33,7 km), care include drumul de legatură la DN 79- Salonta (5,3 km); Lotul 2 (39,7 km), care include drumul de legatură până la graniţa cu Ungaria (10 km); Lotul 3 (47,07 km), care include Drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).
 

Distribuie informația
Alte știri