7 persoane au fost inculpate in dosarul de contrabanda in care, miercuri, s-au facut perchezitii In Bihor si Hunedoara. Un politist si un angajat MApN, printre suspecti

Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate de ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciile Județene Anticorupție (S.J.A.) Bihor și Hunedoara, în baza ordonanțelor de delegare emise de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 7 (șapte) inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, au fost dispuse măsuri preventive privind reținerea unui inculpat (persoană fără calitate specială) și control judiciar față de ceilalți 6 inculpați, dintre care un angajat MAI și un angajat MApN.

Reamintim faptul că ieri, 6 aprilie a.c., ofițerii D.G.A. – S.J.A. Bihor și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, au efectuat 11 percheziții domiciliare și ale unor autovehicule, în urma cărora a fost identificată și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 228.627 țigarete (11.431 pachete) de contrabandă, 12 kg tutun pentru fumat, precum și 1.600 tuburi pentru încărcat țigarete.

La finalizarea perchezițiilor au fost puse în executare 9 mandate de aducere în vederea audierii. Activitățile au fost realizate cu sprijinul efectivelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, precum și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Pentru documentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale Oradea.

Alte știri