7 scoli vor fi inchise, luni, in Bihor, din cauza ninsorilor. Duminica seara, 7.200 de consumatori sunt afectati de avariile electrice

Subprefectul judeţului Bihor, domnul Ion Iulius Delorean, a convocat duminică, 16 decembrie a.c., la ora 18.30, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru analiza situaţiei existente la nivelul judeţului şi stabilirea măsurilor ce vor fi luate în continuare de instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă  generate de fenomenele meteorologice.

În cadrul şedinţei, ca urmare a avariilor înregistrate la reţelele de energie electrică, s-a luat decizia suspendării cursurilor, în data de 17 decembrie 2018, în şapte unităţi şcolare de pe raza a patru unităţi administrativ-teritoriale (UAT):


  1. Şcoala Gimnazială nr.1 din localitatea Tămaşda (UAT Avram Iancu);
  2. Şcoala Gimnazială nr.1 Brusturi cu structurile din localităţile Ţigăneşti de Criş, Cuieşd, Picleu (UAT Brusturi);
  3. Şcoala Gimnazială nr.1 şi Grădiniţa din localitatea Căbeşti (UAT Căbeşti);
  4. Şcoala Gimnazială nr.1 din localitatea Chijic (UAT Copăcel).

La nivelul judeţului, nu sunt drumuri închise sau blocate din cauza ninsorilor abundente căzute, traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

La ora 20.00, în judeţul Bihor erau afectate parţial, 7 linii de medie tensiune şi una în totalitate, 84 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în 36 de localităţi se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 7 200 de consumatori. 30 de echipe ale distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor.

Distribuie informația
Alte știri