7 străzi din zona Xenopol vor fi modernizate

În cadrul ședinței de ieri, 23 februarie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiile de fezabilitate pentru modernizarea a 7 străzi din municipiul Oradea: Lebedei, Potârnichilor, Fluierașului, Sturzului, Chimiei, Sintezei, Alexandru Dimitrie Xenopol – bretea între strada Xenopol și strada Chimiei. Străzile menționate se situează în partea de sud-vest a municipiului Oradea, în zona centrală.

Străzile sunt nemodernizate, având carosabilul pietruit (excepție făcând strada Sintezei, care este betonată), trotuare degradate sau neamenajate, spații verzi neamenajate, nu este rezolvată scurgerea apelor pluviale pe aceste străzi. Având în vedere dezvoltarea zonei, se impune îmbunătățirea condițiilor de circulație și aspect ale acestor străzi. În ceea ce privește lucrările care vor fi realizate, acestea prevăd lucrări de asfaltare, realizare borduri, trotuare, precum și realizarea canalizărilor pluviale necesare.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.789,83 lei, iar durata de execuție este de două luni în cazul fiecărei străzi menționate.

,,În acest an încercăm să finalizăm asfaltarea tuturor străzilor din cartierul Ioșia. În urma acestor investiții, se va mări capacitatea de circulație în zonă şi traficul se va dispersa spre străzile adiacente. Totodată se va ridica gradul de confort al locuitorilor și participanților la trafic și se va crea acces la zona în dezvoltare de pe terenurile fostei fabrici Sinteza”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

În perioada imediat următoare, Primăria Oradea va elabora proiectul tehnic și va obține autorizațiile necesare pentru realizarea lucrărilor de modernizare a celor șapte străzi.

Alte știri