72 de bilete de tratament balnear pentru bihoreni, începând cu data de 23 aprilie

Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate 72 de bilete de tratament  balnear aferente seriei a 5-a, începând cu data de 23 aprilie, pentru staţiunile: Geoagiu (6 bilete), Băile 1 Mai (48 bilete), Moneasa (14 bilete), Buziaş (2 bilete), Olăneşti (2 bilete).

Acestea se pot ridica de la sediul CJP Bihor, conform programului de lucru, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-14.00, vineri de la ora 8.00-la 12.00, până în data de 16 aprilie. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc în ziua următoare.

Biletele de tratament se eliberează în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special – în original şi în copie- eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav/ în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiţi, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier şi nu în regim de spitalizare.

Distribuie informația
Alte știri