Rectorul Bungau și ceilalți inculpați in dosarul mitei la Universitatea Oradea, în arest la domiciliu

Tribunalul Bihor a respins cererea DNA de arestare preventivă a rectorului Universității Oradea, Constantin Bungău, a profesoarelor Florica Chipea și Camelia Dindelegan si respectiv a preotului Marin Dindelegan, pe care i-a plasat, in schimb, in arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, a fost contestata iar contestatia ar putea fi judecata marti.

Rectorul, Constantin Bungau, s-a declarat nevinovat la ieșirea din sediul instanței . „Sper să se dovedească că sunt complet nevinovat și că la Universitatea din Oradea s-a desfășurat concursul în bune condiții și în legalitate. Nu am luat mită și acest lucru se va dovedi”, a spus rectorul.

Cei patru au fost reținuți de procurorii DNA în noaptea de marți spre miercuri, pentru infracțiuni de corupție.

Rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău ar fi primit foloase în valoare de aproximativ 3.000 de lei, constând în două perechi de butoni din aur, o icoană argintată, un parfum bărbătesc și o cravată, pentru intervenții legate de organizarea unui concurs. Potrivit DNA, în perioadele iunie — august 2015, respectiv ianuarie 2016, Floare Chipea a primit de la inculpata Dindelegan, cu ajutorul soțului acesteia, foloase de 8.640 lei, constând în plata unor materiale și a manoperei lucrărilor de renovare la locuința familiei decanului, bijuterii din aur, o pereche de ghete.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri