79 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni

foto arhiva

Luni, 9 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.


Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la început de săptămână, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 30.825 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șapte permise de conducere. De asemenea, au fost constatate 14 tamponări.


30 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 20 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, opt participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Distribuie informația
Alte știri