8 clădiri monumente de patrimoniu și ecleziastice din Oradea, incluse într-un tur ghidat multisenzorial

Oradea Heritage, în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană, a organizat un tur ghidat din cadrul proiectului „Oradea pentru toți” – proiect de accesibilizare turistică pentru nevăzători. Astfel, 20 de persoane cu deficiențe de vedere au parcurs un traseu al principalelor 8 clădiri monumente de patrimoniu și ecleziastice din Oradea, respectiv Casa Darvas – Teatrul Regina Maria – Palatul Primăriei Oradea – Sinagoga Neologă Sion – Palatul Vulturul Negru – Biserica cu Lună – Palatul Moskovits Adolf cu fiii – Palatul Episcopal Greco Catolic.

Aceștia au fost însoțiți de ghizii voluntari Alex Trandafir, Daria Voichescu, Damaris Maier, Sebastian Sava și Maria Costea care le-au prezentat obiectivele menționate.

Proiectul numit „Accesibilizarea turistică a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere’’, cunoscut și ca „Oradea pentru toți”, și-a propus să accesibilizeze principalele obiective istorice ale centrului istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Acest proiect a fost finanțat în cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” și este implementat de o echipă de tineri voluntari cu experiență în ghidajul turistic la nivel local, susținuți de Oradea Heritage și Asociația pentru Dezvoltare Urbană – ADU

Distribuie informația
Alte știri