8 septembrie: Ziua mondială pentru terapie fizică – kinetoterapie

În fiecare an la 8 septembrie este marcată Ziua mondială pentru terapie fizică – kinetoterapie pentru a creşte nivelul de conştientizare în ceea ce priveşte rolul profesiei în menţinerea şi îmbunătăţirea mobilităţii şi independenţei individului.

Această zi a fost stabilită în 1996 de Confederaţia Mondială pentru Terapie Fizică (WCPT), reprezentând data fondării organizaţiei, în 1951. Dacă anul trecut tema pentru marcarea acestei zile a fost dedicată „Durerii cronice şi rolului Fizioterapiei în reducerea şi dispariţia acesteia”, în 2020 concentrează atenţia asupra reabilitării după COVID-19 şi asupra rolului fizioterapeuţilor în tratamentul şi gestionarea persoanelor afectate de COVID-19. În acest scop a fost realizat un set de instrumente pentru organizaţiile membre, pentru a sprijini fizioterapeuţii în activităţile lor.

Terapia fizică este una din profesiile aliate din domeniul sănătăţii, care, prin utilizarea forţei mecanice şi mişcărilor, remediază deficienţele şi promovează mobilitatea articulară şi funcţia motorie. Prin tratament se urmăreşte ameliorarea şi tratarea simptomelor în cazul afecţiunilor musculare, metabolice (obezitatea), neurologice (accidente vasculare, Parkinson, paralizie), al tulburărilor reumatologice (poliartrita reumatoidă, coxartroza, gonartroza) sau al maladiilor congenitale (distrofia neuro-musculară, luxaţie congenitală de şold, tetraplegie) .

Aşadar, prin acţiunile lor, fizioterapeuţii sau kinetoterapeuţii dezvoltă, întreţin şi restabilesc capacitatea funcţională maximă a oamenilor, în circumstanţe în care mobilitatea lor este ameninţată de îmbătrânire, vătămare, durere, boli, tulburări, afecţiuni sau factori de mediu şi înţelegând că mişcarea funcţională este esenţială pentru ceea ce înseamnă a fi sănătos.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri