80 de noi locuri de parcare pe amplasamentul de la intersecția străzilor Leonardo da Vinci și Liszt Ferenc

În cadrul programului de modernizare și regenerare urbană, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a dat ordinul de începere pentru lucrările de realizare spații de parcare, trotuare și spații verzi pe amplasamentul de la intersecția străzilor Leonardo da Vinci și Liszt Ferenc, urmând organizarea șantierului și demararea lucrărilor.

Începând din anul 2018, Primăria Oradea a trecut de la simpla amenajare a unor spații între blocuri, la adevărate proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone de locuit, fie prin demolarea unor clădiri, fie prin preluarea unor terenuri și regândirea întregului spațiu ca o zonă utilă și plăcută pentru locuitorii zonei.

Zona propusă acum spre modernizare și regenerare urbană se află în spatele blocului de la intersecția străzilor Leonardo de Vinci și Liszt Ferenc (vizavi de Lotus Center), având o suprafață totală de 3.659 mp. Din această suprafață, 2.728 mp va reprezenta zonă carosabilă (parcări),  388 mp vor fi ocupați de trotuar, 401 mp de spații verzi și 142 mp – rigole. Colectarea apelor pluviale se va realiza printr-o rețea de canalizare pluvială prevăzută cu guri de scurgere.

Pe acest amplasament s-au făcut trei exproprieri, imobilele fiind deja demolate. După modernizarea amplasamentului, cele 80 de locuri de parcare (distribuite în 4 careuri) care se vor realiza aici vor înlocui locurile de parcare care se desființează pe str. Nufărului, pentru a face loc investiției pe fonduri europene la coridorul Nufărul – Cantemir.

Fiecare loc de parcare va avea lățimea de 2.50 m și lungimea de 5 m.

Lucrările sunt executate de firma S.C Asfamixt S.R.L – lider de asociere (executant) și S.C Edildrum Construct S.R.L – proiectant (asociat). Prețul contractului este de 3.266.921,21 lei (fără TVA), termenul de execuție fiind de 4 luni.

Distribuie informația
Alte știri