821 de avarii într-un an. Seful CET, Stănel Necula, mulţumit de propria prestaţie, refuză să demisioneze

Managerul Electrocentrale, Stănel Necula refuză să demisioneze, arătându-se deosebit de mulţumit de modul în care, în această iarnă, plină de avarii, a coordonat activitatea de livrare a agentului termic către orădeni.
Mai mult ca în orice altă iarnă, orădenii au fost privaţi de un confort elementar în apartamente şi case din cauza repetatelor avarii pe reţele sau în centrala CET. Potrivit informaţiilor oferite de Stănel Necula, managerul CET, în 2015 au fost înregistrate 776 avarii pe reţele, la care s-au adăugat alte 45  avarii în centrală.
Cu toate aceste zile în şir de nefurnizare a agentului termic, facturile orădenilor au fost la fel de mari ca şi anul trecut. Stănel Necula explică că această creştere se datorează faptului că la repornirea sistemului au consumat mai multă energie termică pentru a readuce temperatura din apartamente la parametrii de confort. Lucru care nu se poate imputa, evident, consumatorului. Totodată, managerul CET nu consideră că orădenii ar trebui despăgubiţi nici pentru faptul că au de plătit facturi mai mari şi la energia electrică, deorece pentru a supravieţui în casele reci au trebuit să pornească caloriferele electrice.
Pe fundalul unei nemulţumiri generale a zecilor de mii de orădeni, Stănel Necula se arată totuşi satisfăcut de modul cum a gestionat problema avariilor.
”În ce privește modul în care am gestionat în această iarnă activitatea de la CET eu, personal sunt mulțumit, e tot ce am putut să fac în situația dată”, a declarat Stănel Necula.
Întrebat de câte semnături ar avea nevoie din partea orădenilor pentru a-și da demisia, ținând cont că deja s-au strâns peste 1.000 de semnături în acest sens, a declarat că o astfel de chestiune nu poate fi pusă în discuţie.
”Lucrurile nu funcționează așa. Trebuie să ținem seama de un cadru legal. Există un Consiliu de Administrație, o Adunarea Generală a Acționarilor, un Consiliu Local. Există și un contract de mandat care prevede anumite criterii de performanță”, a găsit explicația Stănel Necula.
În concluzie, nici dacă toţi orădenii, peste 170.000 ar semna pentru demisia lui, Stănel Necula nu ar demisiona. Asta în condiţiile în care conducerea liberală a Primăriei Oradea se arată mulumită de prestaţia managerului CET.  ”Primăria Oradea consideră că actuala echipă a Electrocentrale și-a făcut bine treaba. Facem apel la cetățeni să aibă încredere și ei în această echipă, sunt cei mai buni oameni de care dispunem. Conducerea Primăriei Oradea nu are niciun dubiu privind profesionalismul dlui Stănel Necula”, a mai explicat Eduard Florea, managerul Oradiei.
Vezi toate declaratiile din conferinta de presa de vineri:

Distribuie informația
Alte știri