85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la Bac. 2 sunt din Bihor

„Astăzi, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 134.831 de candidaţi, în timp ce 3.643 de candidaţi au absentat. Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Acestava susţine examenul în etapa specială, ce se va desfăşura în data de 6 iulie. 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 în carantină/spitalizaţi”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Candidatul care a avut temperatura peste limita admisă este din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi, iar aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, este vorba de un candidat care susţinea examenul la Liceul Tehnologic ”Horea” Marghita şi un altul de la Liceul Tehnologic ”Unirea” Ștei.

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Următoarele probe se vor desfăşura conform următorului calendar: marţi – Limba şi literatura maternă; miercuri – proba obligatorie a profilului, iar joi – proba la alegere a profilului şi a specializării.

Distribuie informația
Alte știri