87 de persoane depistate la frontiera cu Ungaria, în Bihor, la finalul săptămânii trecute

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență. Pe parcursul misiunii, au fost identificați, pe raza localității Diosig respectiv pe o comunicație din județ în trei autoutilitare, 82 cetățeni străini care nu își justificau prezența în areal.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni din India, Bangladesh și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.

Tot la finalul săptămânii, au fost depistați la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră în 5 cetățeni din Pakistan, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, care nu își justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

În perioada următoare, în zona de competență a județului Bihor vor continua acțiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea activităților de migrație ilegală.

Distribuie informația
Alte știri