88.000 de țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiștii bihoreni de la un tânăr sătmărean

Joi, 26 mai a.c., la ora 19.50, pe drumul județean 190 C, în localitatea bihoreană Sălacea, polițiștii Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Valea lui Mihai au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Vetiș, județul Satu Mare, în timp ce conducea un autoturism, cu care transporta, în portbagaj și pe bancheta din spate, 88.000 de țigarete (4.400 de pachete de țigarete), netimbrate legal, de diferite mărci, ambalate în saci din plastic (anexăm foto).

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat cercetările în cauză și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, conform prevederilor Codului Fiscal.

Țigaretele netimbrate legal au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit pentru transportul acestora a fost sechestrat.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au reținut pe tânărul de 22 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Vineri, 27 mai a.c., cel în cauză va fi prezentat de polițiștii bihoreni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a tânărului de 22 de ani.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri