9 fermieri din România investesc în educația prin lectură a copiilor din mediul rural. Unul este din Bihor

Dan Corbuț (AGROIND CAUACEU) a fost primul agricultor care a oferit 2.000 de cărți copiilor în colaborare cu Asociația Curtea Veche, în localitatea Biharia. A fost un început care a demonstrat că implicarea fermierului local în problemele comunității poate duce la rezultate imediate.

Exemplul lui a fost preluat si de altii in tara. E un lucru pozitiv pentru ca statisticile arata ca in acest moment sansele ca un elev din mediul rural sa termine o facultate sunt extrem de mici.

Componenta financiară determină de fapt viitorul unui copil, deși cu toții sunt talentați și inteligenți. Mulți sunt aceia care nu au nicio carte acasă, la fel de mulți sunt cei pentru care o singura carte de pe raft este cea de colorat sau manualul școlar ori dicționarul folosit de părinții plecați să muncească în afara țării. Pentru cineva care are acces la lectură în mod constant, pare greu de crezut, însă este adevărul multor zone rurale din țara noastră.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri