9 Mai 2018- Zi de sărbătoare la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și-a sărbătorit patronul spiritual printr-un program foarte variat. În prima parte a zilei a avut loc o festivitate unde au fost premiați elevii merituoși, cei care au obținut rezultate la fazele județene și naționale ale olimpiadelor școlare, alături de ei fiind apreciați profesorii care i-au pregătit.

A urmat lansarea celui de-al 23-lea număr al revistei ,,Cântecul vârstelor”, proiect inițiat la împlinirea a 100 de ani de la nașterea poetului, în 1995. De asemenea, revista ,,Zâmbet de copil”, aflată la numărul 3, proiect al doamnelor educatoare de la structura G.P.P. nr.20, a fost lansată în același cadru festiv. Ca de obicei, s-au depus flori la statuia poetului Lucian Blaga de către reprezentanți ai tuturor claselor.

Activitățile desfășurate în continuare au fost diverse: lansare de carte a scriitorului Mircea Pricăjan, activitate interdisciplinară „Flora și fauna în lirica lui Lucian Blaga”, activitate în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor intitulată Sub semnul centenarului, Europa- casa mea- concurs interdisciplinar, Cupa Liceului Teoretic „Lucian Blaga” la fotbal, gimnaziu și liceu. De asemenea a fost diseminat colegilor proiectul Erasmus+ ”Creșterea oportunităților de pe piața forței de muncă prin dezvoltarea competențelor TIC”,proiect prin care 12 elevi ai școlii au fost intr-un stagiu de pregătire în Portugalia.

Ziua s-a finalizat cu un spectacol în Orășelul Copiilor unde preșcolarii și elevii talentați au transmis publicului mesajul spiritului blagian: ,,Învățat e omul care nu termină niciodată de învățat”.

Distribuie informația
Alte știri