97 de cetăţeni străini, ascunși printre mărfurile din TIR-uri, depistați la frontiera cu Ungaria

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II, Vărşand şi Borş, judeţele Arad și Bihor, au desfăşurat acţiuni specifice în domeniul migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au depistat 97 de cetăţeni din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi în mai multe mijloace de transport încărcate cu diverse bunuri.

Cel mai mare grup, format din 72 de persoane, a fost depistat într-un singur TIR, condus de un cetățean român, la Nădlac II.


Un caz similar a fost înregistrat, tot în data de 13.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, unde polițiștii de frontieră bihoreni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean din Kazahstan. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta Turcia-Lituania.


Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, șapte persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Etiopia și Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră. 

Distribuie informația
Alte știri