98 de ani de la eliberarea orasului de catre Traian Mosoiu. Programul oficial al manifestarilor

Oradea sărbătorește, în fiecare an, la 20 aprilie, un eveniment major din istoria sa – intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu generalul Traian Moșoiu. Pentru a marca acest eveniment, Primăria Oradea va organiza o serie de festivități, joi, începând cu ora 12.00.

Manifestările debutează cu un Te Deum oficiat la Biserica cu Lună, după care participanţii se vor deplasa în alai, pe strada Avram Iancu, la bustul gen. Traian Moşoiu. Aici, ceremonialul este programat să înceapă la ora 12.40 cu întâmpinarea oficialităților, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă, ocuparea locului în dispozitiv şi intonarea Imnului Național al României. Alocuţiunile privind semnificația zilei de 20 aprilie 1919 vor fi rostite de către primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, și un istoric invitat.

Ceremonialul va continua cu un recital susținut de Corul Traian Moșoiu şi festivitatea de depunere de coroane și jerbe de flori. Programul se va încheia cu defilarea detaşamentului de onoare.

Distribuie informația
Alte știri